Vildmarkssafari i vildmarken

Varm safari i vildmarken

med SkyArk i Kiruna

Har du någon gång låtit dig omslutas av naturens famn? Då vet du att känslan är så gott som obeskrivlig, du får känna dig som ett med naturen. Att få sitta varmt inbäddad i en skoterark med himlavalvet ovanför dig och bli vaggad över det snöiga landskapet är att fånga den känslan.

Vi hämtar dig vid ditt hotell för transfer ut till Kurravaara utanför Kiruna där du sätter dig bekvämt i en av skoterarkens sittsäckar. Färden går sedan genom vildmarken, längs sjöar och genom den snöklädda gammelskogen där vi kan stöta på skogens konung eller kanske bli överraskade av den listiga räven. Ser vi något spännande röra sig stannar vi efter leden så ni får fotografera de vilda djuren. Väl framme står tältkåtan och väntar på oss där vi stannar till för att fika och beundra det gnistrande vinterlandskapet. Vi gör upp en eld och tillreder Gurpi, rökt ren- och älgkött, över öppen eld. Det samiska brödet njalla värms vid elden och fylls med Gurpi, potatissallad och toppas slutligen med lingon. En genuin dryck gjord på norrländska bär serveras till maten. Slutligen förgyller vi middagen med en lokal dessert till nykokt kaffe/te. Finns det något nyfiket barn med så väntar en överraskning innan avfärden.

Med smak av det vilda, rena och naturliga i Kirunas vildmark!

Information om turen:

Pris: 1 900 SEK/person,
1 150 SEK/barn (4–14 år),

I priset ingår: Transfer tur och retur, Guide, guidning via ljudanläggning under färden i SkyArk, värmande filt, vildmarkslunch med bärdryck, kaffe/te/saft med dessert samt överraskning till barnen.

Deltagarantal: Minimum 2 personer, maximum 8 personer.

Avgångar: Dagligen kl. 09.00–12.30, november–april.

Contact Us

We will reconnect as soon as possible

Kontakta oss

073-9448262

info@skyark.se

Vasikkaniemvägen 15

981 46 Kurravaara

Följ oss på