Norrskensmiddag

Middag under norrsken med SkyArk!

Vill du kombinera en magnifik naturupplevelse med komfort, kvalité och avslappning? Då ska du följa med på en tur med SkyArk där du får uppleva vår regions vilda natur från sin bästa sida! Vi hämtar upp dig vid ditt hotell för transfer ut till Kurravaara utanför Kiruna. Medan vi åker längs den frusna älven och genom snöbeklädda skogar njuter du av panoramautsikten där du sitter i den varma arken, skyddad mot vind och kyla – en riktig naturupplevelse.

Framme vid turens destination väntar den samiska tältkåtan, lávvun, på oss. Här ute finns inga ljuskällor som stör utsikten mot skyn så vi har en fantastisk möjlighet att få syn på det mytomspunna norrskenets aftondans. I vår lávvu får du uppleva en del av den samiska matkulturen när du serveras njalla (en form av samiskt bröd), rökt ren- och älgkött med en potatissallad toppad med lingon runt den öppna eldstaden. Middagens dryck ”Tårar från Lappland”, som är gjord på lingon eller blåbär häller vi upp i din träkåsa. Slutligen förgyller vi middagen under norrskenet med en lokal dessert till det nykokta kaffet.

När du sitter i arken får du också lyssna till den knarrande snön, det susande norrskenet och historier från trakten via arkens ljudanläggning. Under färden stannar vi för att ta fotografier av din naturupplevelse i Kiruna som sedan eftersänds som ett reseminne.

Information om turen

Pris: 2 500 SEK/person,
1 900 SEK/barn (4–14 år),
I priset ingår: transfer tur och retur, Guide, guidning via ljudanläggning under färden i Sky Ark, värmande filt, dryck samt 3 – rätters middag med dessert.
Deltagarantal: Minimum 2 personer, maximum 8 personer.
Avgångar: Dagligen, kl. 19.30 – 23.30,  1 December – 15 april.

Contact Us

We will reconnect as soon as possible

Kontakta oss

073-9448262

info@skyark.se

Vasikkaniemvägen 15

981 46 Kurravaara

Följ oss på