Upptäck innovation

Upplev naturen

Vi utvecklar modeller av glaskonstruktion som tar dig nära naturen, men skyddar dig mot snö, vind och kyla. I dessa innovativa enheter är du inne och ute samtidigt.
En ark är faktiskt något som länge har använts av de lokala invånarna för att fiska på isen. Innovationen är att taket och väggarna är gjorda av glas. Panoramafönstren släpper in ljuset och öppnar landskapen och himlen utanför, därav namnet SkyArk.

Det finns en större, SkyNest för övernattningar och mindre, SkyArk och SledArk som kan dras bakom snöskoter. Alla modeller har vacker design, några av dem är målade av en lokal samisk konstnär, Leila Nutti. Formen imiterar den lilla fjällämmeln i snön.

”Idén till denna innovation föddes som en följd av en händelse i en dröm, en svävande uppplevelse. Jag komponerade Helium orkesterverket till en symfoniorkester. Verkets bärande tema är svävande och tidlöst välbefinnande. De här enheterna erbjuder med sin genomskinliga konstruktion en helt ny typ av utrymme för upplevelser berättar kompositören av klassisk musik och designern Ilmari Mäenpää.

Alla modeller är utrustade med ljudsystem för guidning och musik. I varje enhet får du uppleva känslan av rymd, en innovation värd att uppleva!

Contact Us

We will reconnect as soon as possible

Kontakta oss

073-9448262

info@skyark.se

Vasikkaniemvägen 15

981 46 Kurravaara

Följ oss på